• Ви знаходитесь тут:

  • Галерея
  • новини
  • Звіт директора Кривецького ЗДО "Дзвіночок" Ставищенськох селищної ради Білоцерківського району Київської області за 2021/2022 навчальний рік

Звіт директора Кривецького ЗДО "Дзвіночок" Ставищенськох селищної ради Білоцерківського району Київської області за 2021/2022 навчальний рік

2022-06-30

Кривецький заклад дошкільної освіти «Дзвіночок» Ставищенської селищної ради Білоцерківського району Київської області

вул. Стадіонна, 1 , с. Кривець, 09414 E-mail: dnz.dzvinochok@i.ua

Код ЄДРПОУ 23575720

Звіт

Директора «Дзвіночок» за 2021/2022 навчальний рік

Бондаренко Олени Федорівни

перед колективом, батьками та громадкістю

Кривець, 2022 р.

Кривецький ЗДО «Дзвіночок» розпочав функціонування у червні 1991 році. За проектною потужністю ДНЗ розраховано на 90 місць для дітей віком від 1,5 до 6 років. Підпорядкований Кривецький дошкільний навчальний заклад Кривецькій сільській раді. Територія закладу відповідає санітарним нормам, її площа становить 0,6 га. Станом на травень року дЗДО налічує 13 дітей.

Протягом 2021/22 навчального року у Кривецькому ЗДО «Дзвіночок» функціонувало 2 групи: (перша-друга молодша) різновікова група та (середня-старша) різновікова група з 9-годинним режимом роботи перебування дітей в дошкільному закладі. Мова навчання: українська.

Навчально-виховний процес в дошкільному закладі в 2021/22 навчальному році здійснювався відповідно до вимог законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», Положення про дошкільний навчальний заклад, інструктивно-методичних листів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України: «Про організацію освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2016/2017 навчальному році; «Організація роботи в дошкільних навчальних закладах у літній період» (від 16.03.2012 № 1/9-198). «Про організацію фізкультурно-оздоровчої роботи в дошкільних навчальних закладах у літній період» (від 28. 05. 2012 № 1/9-413), «Планування роботи в дошкільних навчальних закладах» ( від03. 07. 209 р. № 1/9-455), «Про організацію роботи з дітьми 5-ти річного віку (від 28. 05.2012 № 1/9-666), інструктивно-методичних рекомендацій Інституту іноваційних технологій і змісту освіти «Про організовану і самостійну діяльність дітей у дошкільному навчальному закладі» (від 26.07.2010 № 1.4/18-3082) та відповідно до Законів України "Про організацію відносин в умовах воєнного стану " від 12.-5.2015 р. № 389-8 (зі змінами ), ст8ч. 8, п.3, Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24.02.2022 року № 64/2022 зі змінами, внесеними згідно з Указом Президента № 133/2022 від 14.03.2022 р.

Зміст навчально-виховного процесу у дошкільному закладі визначається Базовим компонентом дошкільної освіти (нова редакція). Інварітивна складова Базового компонента реалізується відповідно до програми виховання і навчання дітей від двох до семи років «Дитина» 2020 р.

Навчальний рік у ЗДО розпочався 1 вересня 2021 року і закінчиться 31 травня 2022 року, з 24 лютого 2022 року навчання проводилося дистанційно в умовах воєнного стану в Україні.

Загальна кількість педагогічних працівників – 2

- Директор ЗДО та вихователь першої-другої молодшої різновікової групи – Бондаренко Олена Федорівна, має вищу педагогічну освіту, педагогічний стаж роботи – 10 років, кваліфікацційна категорія «Спеціаліст 2 категорії»

- Животівська Світлана Євгеніївна має середню спеціальну педагогічну освіту, педагогічний стаж роботи – 41 років. Кваліфікаційна категорія «Спеціаліст». Вона ж є керівником двох постійнодіючих гуртків: гурток з нетрадиційного малювання та гурток з художньої праці з дітьми середньої-старшої різновікової групи

Технічний персонал:

-Ворона Катерина Петрівна – помічник вихователя;

-Коритник Світлана Андріївна - кухар;

- Красножон Валентина Дмитрівна - помічник вихователя.

- Бойко Інна Григорівна- підсобний працівник, праля.

- Чопик Людмила Валеріївна – завгосп.

- Мурзак Владислава Ігорівна – медична сестра.

Головною метою дошкільного закладу є забезпечення реалізації права громадян на здобуття дошкільної освіти, оздоровлення дітей, створення умов для їх фізичного, розумового, духовного розвитку.

З метою виконання завдань річного плану протягом року проводилась різноаспектна за змістом методична робота: педагогічні ради, відкриті перегляди занять та режимних процесів, тематичні перевірки. Підвищенню професійної компетентності педагогів та результативності навчально-виховної роботи з дітьми дошкільного віку сприяє активна участь педагогів дошкільного закладу в методичній роботі району.

Усі педагоги систематично працюють над вдосконаленням своєї фахової майстерності, відвідують постійно діючі семінари, методичні об̕єднання, майстер-класи, впроваджують педагогічний досвід з питань оздоровлення вихованців.

Належне місце в роботі дошкільного закладу займає співпраця з Кривецькою школою. Одним із чинників у прагненні досягнення високих результатів у освітній роботі були традиційні взаємовідвідування свят у школі (1 Двінок, свято Букварика, свято Останнього дзвінка) і дитячому садочку (Свято осені, Новорічний ранок, Свято 8 Березня, Випускне свято)

і т. д. та підсумкового заняття у старших дітей дошкільного закладу. Цього року Кривецький дошкільний заклад випускає до школи чотирьох випускників: Заєць Вероніка, Коломієць Вікторія, Нось Яна, Білоцерківська Надія.

Протягом навчального року роботу закладу оцінювали батьки наших вихованців. Одним із пунктів традиційного анкетування батьків у системі тематичних перевірок із вирішення завдань річного плану щоразу були питання оцінки роботи колективу та пропозицій з удосконалення їх діяльності. Висунуті батьками пропозиції обговорювалися на педагогічних нарадах і враховувалися у подальшій роботі. Більшість батьків вихованців відзначає, що діти із задоволенням відвідують дитячий садок, повертаються додому в гарному настрої; батькам подобається стиль спілкування педагогів, які працюють із дітьми, і їх ставлення до дітей.

Робота з батьками проводилась згідно плану. Всі форми роботи з родинами – від матеріалів у батьківських куточках до батьківських зборів готуються з особливою ретельністю. Постійно діючою є виставка дитячих робіт. З батьками протягом року ведуться індивідуальні консультації та роз̕яснювальна робота щодо регулярного відвідування ДНЗ та необхідності здобуття дітьми дошкільної освіти.

В ЗДО значна увага приділяється питанню харчування дітей згідноякості організації харчування дітей по ХАСП. Щомісячно аналізується виконання натуральних норм. Дані аналізу заслуховуються на педагогічних радах. Виконання натуральних норм за основними продуктами харчування в середньому становить 72% . Не зважаючи на те , що встановлена вартість харчування не забезпечує на 100% виконання натуральних норм, в ЗДО протягом року спостерігається найбільш збалансований підбір продуктів харчування,, переведено харчування за Клопотенком у сумі 25 грн. на дитину за день.

З боку директора протягом року здійснювався систематичний контроль за дотриманням санітарно - гігієнічних умов в організації харчування. Харчування здійснювалось за перспективним двотижневим меню, яке погоджено в Рай СЄС. Готуючи страву кухар суворо дотримується технології приготування їжі. Продукти харчування постачаються з смт. Ставище від п.п. Бритвич із супровідними документами. З боку вихователів здійснюється постійний контроль за культурою харчування дітей. На протязі навчального року не було зафіксовано жодного випадку отруєнь і кишкових захворювань.

Постійно здійснюється контроль з питань охорони життя і здоров’я дітей від нещасних випадків. Створена комісія по перевірці обладнання в групі та на майданчику. Дані висвітлюються на батьківських зборах та виробничих нарадах. За період 2021/2022 року не було зафіксовано жодного випадку травматизму дітей під час навчально-виховного процесу. Регулярно вихователями проводяться бесіди з батьками з попередження травматизму.

В закладі функціонує медичний кабінет, який обладнано згідно існуючих нормативних вимог та має відповідні медичні препарати. Медична сестра Мурзак Владислава Ігорівна приділяє велику увагу формуванню здоров̕язберігаючої компетентності у дітей, яка здійснює постійний моніторинг стану здоров̕я дітей, захворюваності, організації раціонального харчування, контроль за виконанням оздоровчих заходів. Всі працівники були вакциновані від коронавірусної інфекції двома дозами вакцин.

Кожний працівник закладу 2 рази на рік проходить обов’язковий медичний огляд, який фіксується в індивідуальних медичних книжках. Педагогічним працівникам надається щорічна відпустка з наданням матеріальної допомоги на оздоровлення.

Цього року за кошти постійного спонсора нашого садочка, директора ПСП "Кривець" в особі Гринюка В. В. у Кривецький ЗДО "Дзвіночок" було придбано електричний лічильник на світло ( 3 тис. грн.) та електричну плиту з духовкою на 4 камфорки (10 тис. грн.). За батьківські кошти на суму 2000 грн. було куплено бачок на воду на харчоблок.

На даний час Кривецький дошкільний ЗДО«Дзвіночок» потребує капітального ремоту та придбання комп̕ютера з метою ефективної організації навчально-виховного процесу згідно сучасних вимог.

Головним є те, що ЗДО «Дзвіночок » прагне бути тим місцем, де діти завжди можуть фізично розвиватись, зміцнювати здоров’я, реалізувати свої здібності, товаришувати, весело і щасливо жити.

Таким чином, аналіз роботи ЗДО за 2021/2022 навчальний рік показав, що обрані форми і методи, об'єднані зусилля адміністрації та педагогічного колективу позитивно впливають на результативність роботи з кадрами та досягнення дітей. Під час навчально-виховного процесу травмування дітей та персоналу не було. Річний план за минулий навчальний рік виконано, а адміністративно- господарська діяльність протягом року була направлена на покращення матеріально-технічного стану ЗДО.

Директор ЗДО "Дзвіночок" О. Ф. Бондаренко

Кiлькiсть переглядiв: 58

Коментарi